God jul! Jeg håper at alle har hatt en fin feiring. Selv var jeg usedvanlig trøtt i dag, og kom frem til at jeg måtte ha en enkel frokost som mettet. Kjøkkenet her er fullt av grønnsaker etter julemiddagen, og som vanlig sitter vi igjen med en god del poteter. Sier hvert eneste år at jeg skal moderere meg på innkjøpet av maten, men det skjer aldri. Du kjenner deg kanskje igjen? Frokostretten jeg laget i dag er verken kreativ eller innovativ, men den smaker veldig godt og du holder deg mett utover dagen. Da kan du gjøre de viktige tingene du skal i julen; som å ligge på sofaen, glede seg over presangene du har fått, eller være sammen med andre. I dag har jeg krydret frokosten med Pecorino, rosmarin, timian og økologisk urtesalt, men den er også veldig god med røkt paprika og økologisk bacon. Du bruker rett og slett de ingrediensene du har tilgjengelig, og tilsetter smak etter eget ønske. Enkelt og godt! 🙂
Dette trenger du til 4. personer:
– 500-600 gram poteter
– 3-4 egg
– 2 sjalottløk
– 2 hvitløksfedd
– olivenolje
– revet ost
– urter
Forvarm ovnen på 220 grader.
Skjær potetene i passende biter, finhakk sjalottløk og hvitløk. Legg grønnsakene i en ildfast form og sprinkle med salt, krydder og olivenolje. Stek i ovnen i ca. 25 minutter (midtveis i steketiden kan du snu litt på potetene). Ta formen ut av ovnen og lag en grop i midten. I denne gropen knekker du oppi 3-4 egg. Strø urter og ost over potetene før du setter formen tilbake i ovnen i ca. 12 minutter.
0
Dette smakte virkelig fortreffelig, og er frokost som setter seg godt i magen 🙂 Anbefales 🙂
Dette ser ut som en knallfrokost. Takk for at du legger ut disse fine oppskriftene, Basilico 🙂
Du har veldig kreative oppskrifter som jeg skal prøve.gleder meg til neste rett.
Flink du er! Heldige er de som får smake på maten din, ser deilig ut 🙂
Takk 😀 Og takk for julemiddag, selv om den ble litt i seneste laget 😛
Min favoritt må lages snart!
Det må du 😀