For noen dager siden gjorde jeg en stor oppdagelse: jeg fant hjerteskjell på en asiatisk butikk her i byen til en veldig god pris. Tidligere har jeg kjøpt de samme skjellene på Fiskebrygga til 180,- pr kg, og nå fant jeg dem til 79,- pr kg. For meg er dette veldig bra da jeg nå kan spise hjerteskjell mye oftere. For en lykke! 😀 Hjerteskjell er delikate, små skjell med mye smak av sjø og jeg satser på å få ut flere oppskrifter med hjerteskjell i fremtiden. Det ser ut til at det er lettere å få tak i hjerteskjell nå enn før, så jeg anbefaler deg å dra på skattejakt dersom du er like glad i skjellmat som meg.
Potetsuppe høres kanskje kjedelig ut, men jeg synes at denne suppen er en av de bedre suppene man kan få. Den er silkemyk og full av smak, og har du riktig tilbehør til suppen så kan dette bli litt av et festmåltid.
Potetsuppe med hjerteskjell og bacon:
Antall personer: 4
Tid: 30-40 minutter
– 1 kg hjerteskjell
– 2 dl vin
– 2 dl vann
– 1/2-1 pakke økologisk bacon
– 1 ss økologisk smør
– 1-2 løk
– 3 fedd hvitløk
– 2 selleristenger
– 450 gram poteter
– 7 dl grønnsaksbuljong
– 1 dl økologisk melk (jeg brukte mandelmelk)
– 1 dl økologisk fløte (evt. soyafløte)
– nykvernet pepper
Kok opp vann og vin i en kjele, ha i alle hjerteskjellene og la dem dampe/koke til flesteparten av skjellene har åpnet seg. Kast skjell som er skadet eller som fremdeles er lukket etter tilberedningen. La kjelen med kraft og skjell kjøle seg ned mens du lager suppen.
Stek bacon i en gryte til det er sprøstekt. Ta baconet ut, men behold stekefettet. Finhakk løk, hvitløk og selleri – ha dette i gryten sammen med smør og la det surre til det er blankt. Skjær potetene i skiver eller terninger før du har dem oppi gryten. Tilsett grønnsaksbuljong, kraften av hjerteskjell, melk og fløte og kok opp. Suppen skal koke i ca. 20 minutter, og imens kan du ta ut skjellmaten fra skjellene og hakke dem opp i passende biter.
Når potetene er møre skal du mose suppen med en stavmikser. Til slutt rører du skjellmat og bacon inn i suppen – husk å strø litt bacon over suppen med nykvernet pepper til slutt. Jeg anbefaler å ha varme rundstykker med smør som ekstra tilbehør.
0
Ser aldeles nydelig ut 😀
Tusen takk 😀
Jeg elsker suppe og dette så bare fantastisk ut. Nydelige bilder med sart og fin stemning 🙂
Tusen takk for det 😀 Denne suppen varmer godt når man trenger det 🙂