Her er en risotto med en litt uvanlig vri. Bacon og cheddar er kanskje ikke så vanlig å bruke som tilbehør i risotto, men det er veldig godt. Det jeg liker med risotto er at det kan varieres i det uendelige, man kan lage den med grønnsaker, urter, ja – hva som helst. Ofte bruker jeg bare det jeg har liggende i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken og det blir like smakfullt hver gang. Denne gangen var det bacon, cheddar og tomater som virket fristende, og jeg ble fornøyd med kombinasjonen. Risotto er egentlig enkelt, det man må passe på er å hele tiden røre slik at risen ikke brenner seg fast i bunnen av gryta – men lager du risotto en gang, så vil det omtrent gå av seg selv neste gangen. Enkel og god middag på en søndag 🙂
Risotto med cheddar og bacon:
Antall personer: 4
Tid: 30 minutter
– 1 ss smør
– 1 løk
– 3 fedd hvitløk
– 400 gram risottoris (Arborio eller Carnaroli)
– 2 dl hvitvin
– 1 liter grønnsaks- eller kyllingkraft
– 2 dl gresk yoghurt
– 2 ts salt
– 1 pakke økologisk bacon
– 200 gram revet cheddar
– cherrytomater
Forvarm ovnen på 200 grader. Del baconskivene i to og stek dem i ovnen på bakepapir i ca. 10-15 minutter. Finhakk løk og hvitløk.
Smelt smør i en gryte, ha i finhakket løk – stek til løken blir blank før du har i hvitløk. Stek videre i 1 minutt. Ha deretter i risottorisen, rør slik at smør og løk fordeles godt. Husk å se til baconet underveis slik at det ikke brenner seg.
Ha i hvitvin, rør godt til væsken er borte. Deretter skal du helle i litt og litt kraft og røre til alt er kokt inn i risen. Dette skal ta ca. 20 minutter. Gresk yoghurt skal røres inn nesten helt på slutten.
Når risottoen er ferdig skal ta ta den av varmen og tilsette litt salt, revet cheddar, knuste baconbiter og delte cherrytomater. Rør osten godt inn slik at den smelter. Du kan strø over litt ekstra ost og bacon helt på slutten.
Håper det smaker 😀
0
Elsker alt med risotto 😀
Jeg også 😀
Heisann..ser kjempespennende ut.. e der noe eg kan bruke i stedet for kvitvin? eg drikke ikje vin så har ingen vin hjemme og litt dumt å kjøpe ei flaske for 2 dl 😉
Hei Cecilie! Takk for for hyggelig tilbakemelding 😀
Du kan lett erstatte hvitvin med grønnsaksbuljong, kjøttkraft, syrlig eplemost eller vann med litt hvitvinseddik i dersom du har dette. Det aller letteste blir nok å bruke grønnsaksbuljong eller annen buljong.
Håper du blir fornøyd 😀
Tuusen takk for svar.. da skal dette prøves ut en dag nå snart..
Og takk for mange gode innlegg i bloggen din. 🙂
Bare hyggelig, og takk for kompliment 😀