I går var jeg en tur i skogen, og skogen er et nydelig sted å være nå. Du finner fremdeles blåbær og tyttebær, og er du heldig så finner du spiselig sopp også. Jeg fant litt kantarell, piggsopp og skrubbsopp, men det er viktig å huske på at du aldri tar med deg sopp du ikke er sikker på. Soppforeningen har etter det jeg har skjønt sluttet med sine soppkontroller, men kantarell er alltid en sikker sopp å ta med seg. Finner du kantarell så er du alltid trygg, det er ingen giftige sopper som ligner på den.
Jeg har en del risottooppskrifter på Basilico, og jeg er ikke helt sikker på hvorfor. Jeg mistenker at det er fordi risotto er lett å lage, i tillegg til at jeg kan variere det på alle mulige måter. Har du først lært deg å lage risotto så er det en rett du alltid vil komme tilbake til. Dagens risotto inneholder en god klunk øl, så dette er en oppskrift for deg som liker smak av øl i maten.
Ellers så må det nevnes at dette er innlegg nr. 100. Takk til alle dere som følger med på bloggen, og til dere som kommenterer. Det setter jeg stor pris på 🙂 Kom gjerne med tips til oppskrifter dere vil se her i kommentarfeltet eller på mail via skjemaet jeg har på kontaktsiden. Jeg er ikke sikker på hvor eller hva jeg vil for Basilico i fremtiden, men jeg håper dette blir en nettside med mye matglede.
Risotto med øl, brie og østerssopp:
Antall personer: 4
Tid: 30 minutter
Tips: Jeg brukte litt kantarell i tillegg til østerssoppen. Prøv en blanding av forskjellig sopp, men husk at f.eks portobello og aromasopp kan gi maten en «stygg» farge.
– 4 ss smør
– 1 gul løk
– 3 dl risottoris (arborio eller carnaroli)
– 2-3 dl lyst øl (jeg brukte Tysk øl i denne oppskriften)
– 200-400 gram østerssopp
– 8 dl grønnsaksbuljong
– 100 gram brie
– 3 ss timian
– salt
– hvit pepper
Smelt 1-2 ss smør i en gryte, finhakk løk og tilsett løkbitene i det smeltede smøret.
Stek løken til den er blank (dette tar 3-4 minutter) og tilsett risottorisen. Rør slik at all risen er dekket av smør og løk. Ha i 3 dl øl, kok opp og rør godt til væsken absorberes. Skjær østerssoppen i strimler og ha dette i gryten med risotto. Jeg foretrekker å koke østerssoppen fremfor å steke den, da beholder den sin fine farge.
Hell i grønnsaksbuljong eller annen kraft du bruker, ha i ca. 3 dl buljong om gangen. Etter hver runde med påfyll skal du røre frem til væsken er absorbert.
Etter 20 minutter bør risen være ferdigkokt. Smak på risen for å forsikre deg om at den har den konsistensen du liker. Ta risen av den varme platen og tilsett resten av smøret, revet brie, salt og pepper. La risottoen sette seg i noen minutter før servering. Dryss timian over helt til slutt og du får et herlig måltid.
4
Dette så nydelig ut 😀 <3
Tusen takk 😀
Jeg ble veldig fornøyd med denne risottoen! Har aldri brukt brie i risotto før, men må si det ble veldig bra 🙂