For en stund siden la jeg ut en oppskrift på grønn pesto, og i dag tenkte jeg at jeg skulle dele den røde utgaven med dere. Den med soltørkede tomater, og et hint av chili. Mange av dere har kanskje påskeferie nå? Jeg har kun 2 dager fri i påsken, derfor blir det ingen lange og gode måltider på meg. Jeg har noen oppskrifter i tankene, men så må jeg se hva jeg faktisk får til. Det blir uansett noen godbiter som skal legges ut her på Basilico de neste dagene, så det er bare å følge med 🙂 Jeg vil ellers ønske alle lesere en god påske og jeg håper at dere koser dere med masse god mat enten dere er på fjellet eller i byen.
Rød pesto er et tilbehør som passer til så mangt, du kan spise det sammen med kylling, pastasalat, vanlige salater eller bruke det i pastaretter. Av og til smører jeg rød pesto på knekkebrød og spiser det til frokost, det er etter min mening et pålegg som er undervurdert. Rød pesto er også kjempegodt sammen med mozzarella, en saftig mozzarellasalat med frisk basilikum er noe jeg kan anbefale dere å prøve om dere velger å teste ut denne oppskriften.
Uansett hvordan du velger å spise denne så håper jeg at det faller i smak! 🙂
Rød pesto:
Tid: 5-10 minutter
Tips: Liker du ikke chili så kan du erstatte det med frisk basilikum eller basilikumolje.
– 300 gram soltørkede tomater
– 1 hvitløksfedd
– 50 gram pinjekjerner
– 60 gram revet parmesan
– 1/2 dl olivenolje
– 1-2 ts chiliolje (kan sløyfes)
– 1/2 ts chiliflak
Ha soltørkede tomater og pinjekjerner i en blender med skarpe kniver eller i en foodprosessor. Hakk ingrediensene i blenderen i et par minutter. Tilsett olivenolje, chiliolje, chiliflak og revet parmesan. La blenderen kjøre i ett minutt til du heller ut innholdet. Ha pestoen over i en lufttett beholder eller en beholder med lokk. Rød pesto skal oppbevares kjølig og holder seg god i noen dager.
10
Legg igjen en kommentar