Det ser ut til at jeg ikke trengte å benytte meg av kantarelltilbudet hos Meny likevel. Gårsdagens sopptur resulterte nemlig i et godt utvalg av skogens delikatesser, og jeg må si at det overgikk all forventning. Vi fikk en del kantareller i kurven, i tillegg til steinsopp, røyksopp, piggsopp, smørsopp, rødskrubb OG traktkantareller. Hadde virkelig ikke ventet å finne traktkantarell så tidlig. Det ble en gledelig overraskelse 🙂
Dagens oppskrift er en vanlig soppstuing, bare med egenplukket skogssopp. Da er det kanskje ikke en helt ordinær soppstuing likevel? Soppstuingen er utrolig god som tilbehør til vilt, eller f.eks lammeburgere. Du kan til og med spise denne soppstuingen på ristet brød (jeg har prøvd, det er kjempegodt!). En soppstuing har heldigvis mange bruksområder, det er bare synd det er vanskelig å bestemme seg for hva man skal bruke det til. Skal du plukke sopp i skogen på egenhånd er det viktig at du vet hva du skal se etter. Her i Norge har vi faktisk sopp som kan føre til død eller varige skader. Skal du plukke traktkantareller må du være obs på at spiss giftslørsopp gjerne vokser like i nærheten. I de aller fleste tilfeller er det trygt å plukke sopp, men man bør ta sine forhåndsregler.
Soppstuing laget med skogssopp:
Antall personer: 2-3
Tid: 25 minutter
– 2 ss smør
– 1 sjalottløk
– 400 gram sopp
– 2 dl kremfløte
– 1 ss tørket timian
– 1 ss tørket oregano
– 1-2 ts salt
– 10 drag nykvernet pepper
Rens soppen for jord og annet rask. Jeg pleier å gi den egenplukkede soppen et oppkok for å fjerne insekter – da skjærer jeg soppene i biter og lar dem koke i ca. 5 minutter. Smelt 2 ss smør i en stekepanne, finhakk sjalottløken og tilsett dette til pannen. Stek løken i ca. 5 minutter og tilsett skogssoppen. Strø over salt, pepper, timian og oregano. Når krydderet har fordelt seg over soppen kan du helle over fløten.
La soppen koke i fløten på middels varme til fløten tykner. Dette tar 10-15 minutter.
Server soppstuingen som tilbehør til viltkjøtt, biff, ristet brød eller i gryteretter.
1
Wow! I bet this is good on toast! I would love to have access to all of those beautiful mushroom varieties. Another beautiful and flavorful dish!
It’s delicious on toast, pasta and many other things. I’m very lucky to have all these mushrooms not far from my home 😀
Ooooh, my!!!
Dette var saker, Hilde! Vi må dra på sopptur når du kommer til Oslo <3