Nå er det straks 2 uker siden vi kom hjem fra England. Jeg dro rett tilbake på jobb, og jeg kjenner allerede nå at jeg har lyst til å dra på en ny ferie, haha. Heldigvis så er ikke sommeren langt unna oss nå, og jeg gleder meg skikkelig til vi får norske bær i butikkene igjen, for ikke å snakke om tomater, nypoteter og blomkål!
Englandturen var stort sett veldig bra, men det regnet og blåste hver eneste dag. En av dagene våknet vi også opp til snø, og da var det bare å holde seg hjemme på grunn av kaos på veiene. Vi spiste masse god mat på denne turen, og en av favorittene mine var en steak and ale pie som vi spiste på en bitteliten restaurant i Whitby. Vi rakk faktisk å besøke Chatsworth, York, Whitby, Bolsover og Sheffield i løpet av denne turen. Jeg har skikkelig lyst til å dra tilbake til York igjen, det er en ufattelig flott by. De har også en eldgammel hjemsøkt pub der, The Golden Fleece som jeg kan anbefale dere å besøke – maten der er nydelig, og skikkelig britisk!
Dagens rett er en enkel og god pastarett som passer godt til varme vårdager, jeg får skikkelig vårstemning av disse fargene her og vårstemning er noe vi alle har godt av. 🙂
Spaghetti med tomat- og paprikasaus:
Antall personer: 4
Tid: 30 minutter
Tips: Denne retten er i utgangspunktet vegansk, men du kan fint bruke vanlig ost her dersom du ønsker det.
Tips 2: Blir sausen for tykk så sper du bare på med vann til du får den konsistensen du vil ha.
– fullkornsspaghetti til 4 personer
– 4 røde paprika
– 2 ss olivenolje
– 1 rød løk
– 200 gram cherrytomater
– 1 boks hakkede tomater
– 1 ts salt
– 1-2 ss tørkede urter (kan sløyfes)
– 1 pakke ruccola
– nykvernet svart pepper
– revet ost (jeg brukte vegansk ost her)
Sett stekeovnen på 220 grader.
Del paprikaene i to. Fjern stengel og frø før du legger dem på en bakeplate med skinnsiden opp. Grill paprikaene til skinnet løsner, ta ut bakeplaten og la paprikaene kjøle seg ned.
Underveis så kan du starte på sausen. Kutt opp rødløk og tomater, og stek dette i en kjele med olivenolje på lav varme. Når paprikaene er nedkjølt så fjerner du skinnet og legger «innmaten» i kjelen med grønnsaker. Tilsett boksen med hakkede tomater, salt og tørkede urter. La sausen småkoke i 10 minutter før du kjører den glatt med en stavmikser eller i en blender.
Kok spaghetti etter anvisning på pakken. Når spaghettien er ferdig så heller du ut vannet og tilsetter paprikasausen. Rør dette godt sammen, avslutt med å tilsette ruccola, revet ost og pepper.
Et lite serveringstips helt til slutt: Server maten i en fin gryte eller i en ildfast form. Jeg er glad i å pynte pastaretter med ruccola, urter, tomater og revet ost. På denne måten kan man få et i utgangspunktet ordinært måltid til å se ut som en festrett. Dette kan man også gjerne gjøre med flere type retter, jeg pleier å servere matretter slik dere ser i bildene her på bloggen.
19
Legg igjen en kommentar