Nå er det tid for fritert kylling igjen! Ser det ikke godt ut? 🙂
Fritert kylling er perfekt helgemat, og jeg har tidligere laget en oppskrift som etterligner KFC (hvis du vil så kan du finne opp skriften her). Nå er det derimot på tide med en spicy versjon. Jeg har brukt litt forskjellige sterke kryddere for å få frem smaken av chili. I dag blir det full pakke her hos oss: fritert kylling, pommes frites, Jack Daniels BBQ-saus og brus. Iskald Farris står også klart i kjøleskapet så dette blir bra.
Jeg vil anbefale denne oppskriften til alle som skal hygge seg i helgen; enten det er alene, med familie eller venner. Dette er verdens beste oppskrift på verdens beste kylling! 🙂 Jeg håper det smaker.
Spicy Fried Chicken:
Antall personer: 2-3 (siden dette er fritert kylling så er ikke porsjonene veldig store)
Tid: 30 minutter
Tips: Du kan eksperimentere med kryddere og sausen her, f.eks så kan du bruke jalapenosaus i melkeblandingen for å forsterke den spicy smaken.
– 1 liter frityrolje eller solsikkeolje
– 600 gram økologisk kylling
– 1 økologisk egg
– 2 dl økologisk melk
– 4 dl hvetemel
– 1 ss røkt paprika
– 1 ss tørket basilikum
– 1/2 ss chilipulver
– 2-3 ts salt
– 1-2 ts kajennepepper
– 1-2 ts hvitløkspulver
Bruk en solid gryte av middels størrelse, hell i frityroljen og varm den opp på middels varme. Frityrsteking er jeg alltid forsiktig med så da bruker jeg heller litt lenger tid med lavere varme på stekeplaten. Ha grytelokk og grytehansker liggende klart ved gryten. Denne oppskriften anbefaler jeg kun for voksne å lage, det er ikke farlig å frityrsteke men man må være rask på labben i tilfelle noe skjer.
Skjær kyllingen i passende biter og legg til side. Deretter rører du sammen egg og melk i en bolle, og mel og kryddere i en annen bolle (hvordan det skal se ut kan du se på bildet under).
Dypp kyllingbitene i melblandingen, så dypper du dem i melkeblandingen og deretter i melblandingen igjen.
Kyllingbitene skal friteres i ca. 4-6 minutter, jeg friterer som regel 3 og 3 om gangen. Når du tar bitene ut av gryten er de som regel steinharde. Det er slik de skal være og dette vil gå over etter noen minutter. Når fettet har fått rent seg av er de blitt myke og gode.
Når du er ferdig med å bruke oljen skal du la den kjøle seg helt ned før du kaster den i en egen søppelpose. Fett skal ikke kastes andre steder enn i søpla 🙂
Server fritert kylling med pommes frites eller potetmos (eller bruk dem i burgere) og en god BBQ-saus 😉
6
Dette så helt fantastisk godt ut! Må absolutt prøve meg på den 😀
Takk Fredrik 😀 Denne oppskriften er kjapp å lage så det anbefales å prøve den 🙂 Vi har ikke så mye god «fried chicken» her i Norge.