I sommer kjøpte jeg meg en ismaskin, den har ligget i fryseren i ca. 9 måneder. Borte og glemt i lang, lang tid. Jeg fant den i går da jeg skulle lete etter frosne bær. Lysten på is kom med en gang, utrolig nok, og valget falt på en versjon av Ben & Jerrys Strawberry Cheesecake Ice Cream. Isen jeg laget i dag smaker bedre enn originalen, det stemmer det at isen blir best når man lager den selv. Jeg trodde folk overdrev litt da de sa at hjemmelaget is var best, det skal jeg innrømme, for is er en av de få tingene jeg alltid har foretrukket å kjøpe ferdiglaget. Vel, ikke nå lenger! Fra nå av skal jeg lage isen min selv.
Oppskriften er ikke vanskelig eller komplisert, å lage is er lettere enn man skulle tro – ihvertfall for meg som trodde at det skulle bli så vanskelig at jeg utsatte det i flere måneder. Tidkrevende er det ja, men dette får du til 😉
Strawberry Cheesecake Ice Cream:
Antall porsjoner: 6
Tid: 40 minutter + 8 timers frysetid
Tips: Til denne oppskriften anbefaler jeg at du bruker ismaskin.
– 150 gram jordbær
– 2 ts sukker
– 3 ss vann
– 4 Digestive kjeks
– 2 ss smør
– 1 ts sukker
– 200 gram Philadelfia
– 2,5 dl sukker
– 2,5 dl helmelk
– 5 dl fløte
Kutt jordbærene i biter og ha dem over i en blender. Tilsett vann og kjør blenderen til du har fått en jordbærsaus. Varm opp jordbærsausen på lav varme i en liten kjele, la det småkoke i 5 minutter før du heller det i en bolle og setter den kjøleskapet til det er avkjølt.
Knus kjeksene for hånd i en liten bolle, underveis så kan du smelte smør og tilsette smøret når det er smeltet. Rør det sammen med sukkeret. Settes til side til det er klart for bruk.
Rør sammen Philadelfia og sukker til du har fått en glatt «røre», rør inn melk og fløte før du pisker ingrediensene sammen.
Gjør klar ismaskinen din, og følg instruksjonene på den, jeg hadde «røren» min i maskinen i 15 minutter. Skal du lage iskrem uten ismaskin så vil det bli mer jobb; da skal isen tas ut av fryseren og røres i 2-3 ganger i timen til den nesten stivner helt. Dette må man gjøre for å unngå iskrystaller.
Sett frem en brødform i passende størrelse, hell 1/3 av røren i formen og strø over kjeks og jordbærsaus. Rør i jordbærsausen slik at den sprer seg, ellers risikerer du å få store frosne «områder» i isen din. Gjenta dette steget to ganger til.
Dekk til brødformen med plastfolie og sett den inn i fryseren. La den stå der i 6-8 før du serverer den.
Håper det smaker! 🙂
9
Herlig får vann i munnen 🙂 !
Så bra, Michael, dette er en kjempegod is så det er ikke rart du får vann i munnen 😀
Hei.
Jeg er sikker på at dette er så godt at det skal jeg IKKE lage. Hvis det er noe jeg elsker, så er det iskrem av alle slag, dog ikke saftis og sorbet. Lager jeg dette så hadde jeg spist alt på en gang og ikke delt med noen. Og du, jeg fant bloggen din på Facebook gruppen vår. God helg.
Hei, Ingrid. Så hyggelig at du tok turen innom bloggen min, jeg var innom din også da du la ut link i gruppen. Det er alltid spennende å oppdage nye matblogger 🙂 Isen jeg laget var kjempegod, og den forsvant veldig fort. Heldigvis fikk jeg delt litt med andre og 😛