Gode burgere har lenge vært vanskelig å finne, det er først de siste årene at det har dukket opp en del gode burgersjapper. Nå som jeg ikke bor i Oslo lenger så er det ihvertfall vanskelig for meg å finne en skikkelig god burger. Enten så er ikke sørlendingene så gode på slikt, eller så er det meg som er ekstremt kresen. Jeg tror det må være en blanding av begge to. Hva gjør man når man ikke finner en burger som når opp til ens standard? Jo, da lager man burgere selv. Fordelen med å lage burgerne selv er mange, men den viktigste grunnen er at du kan får den akkurat som du liker den. Dessuten er det egentlig veldig enkelt å lage burgeren selv, det eneste du trenger å anstrenge er kreativiteten.
Så er det burgerbrødene.. Jeg har ikke ord for hvor mye dårlig det finnes der ute, jeg vil egentlig ikke være negativ for det å lage burgere er intet annet en positivt. Noen må jo sette ned foten når det gjelder disse «brødene». Egentlig så bør man lage burgerbrødene sine selv (ja, jeg vet at dette også gjelder meg), men er du som meg så er det mest sannsynlig bare til det beste at du holder deg langt unna baking. Jeg kan virkelig ikke bake, ikke brød hvertfall. Det er nesten flaut å si det, men nå er det sagt. Min redning er hveteboller, eller brioche, surdeig fungerer også. I dag har jeg brukt søte hveteboller kjøpt i butikk (takk, Kiwi Hamresanden), og resultatet er fantastisk. Hveteboller til burgere er alltid en safe løsning.
Okay, hveteboller til burgere høres rart ut, men skikkelige burgerbrød skal faktisk være søte og ha en konsistens som ligner. Jeg husker ikke hvor jeg leste dette, men jeg vet at det som stod der var sant. Som du kan se så er jeg lidenskapelig opptatt av burgere, og jeg kan snakke om burgere i timesvis så jeg bør rett og slett stoppe det hele her. Dagens burger er laget av økologisk kjøttdeig, kamskjell, Jack Daniels, BBQ-saus, hveteboller og litt salat. Jeg håper det smaker 🙂
Surf’n’turf Jack Daniels burgere:
Antall: 4
Tid: 30-45 minutter
Tips: Jeg slumpet litt med krydderet til kjøttdeigen, men listen under viser omtrent det jeg brukte. Kryddermengden kan justeres etter ønske, og du kan droppe Jack Daniels dersom du ikke har dette stående.
– 500 gram økologisk kjøttdeig
– 1 egg
– 2 fedd hvitløk
– 2 ts cayennepepper
– 2 ts pepper
– 2-3 ts salt
– 6 ss Jack Daniels (kan sløyfes)
– 2 ss BBQ-saus
– 1 ss rapsolje
– 1 ss smør
– 4 kamskjell
– 1 ss majones
– 100 gram cherrytomater
– 1/2 hjertesalat
– 4 hveteboller
Ha kjøttdeigen i en bolle. Tilsett revet hvitløk, egg, cayennepepper, Jack Daniels, 2 ss BBQ-saus, salt og pepper. Rør godt, og sørg for at deigen får hvile seg på et kjølig sted mens du varmer opp stekepannen. Form kjøttdeigen til 4 burgere, lag en liten grop i midten av burgerne (dette skal hindre at de blir kjøttkaker) og la dem ligge på et kjølig underlag (tallerken f.eks).
Når stekepannen er rykende varm skal du tilsette rapsolje, og steke to og to burgere i ca. 5-6 minutter på hver side. Når burgerne er lagt på å pleier jeg å skru ned varmen til middels. Hvor lenge de bør stekes kommer egentlig helt an på tykkelsen, men har de godt med farge på begge sider bør de straks være ferdige. Ta ut burgerne og sett dem til side med en tallerken over.
Ha smør og et par dråper Jack Daniels i stekepannen før du har i kamskjellene. Stek kamskjellene i ca. 2-3 minutter på hver side.
Del hvetebollene i to og legg dem på tallerknene du skal bruke. Skjær salat, tomater og kamskjell i biter. Smør bunnen av hvetebollene med litt majones, legg på salat og burger før du drypper BBQ-saus over (ca. 1 ss per burger). Ha på kamskjell og tomater til slutt.
Nyt disse fantastiske burgerne med et kaldt glass cola 🙂
0
Dette ser veldig godt ut .
Takk! En litt uvanlig burger dette, men resultatet ble veldig bra 😀
OhMyGodIHaveToMakeThis! This looks so amazing. What a great idea for a burger. Beautiful and delicious. -Kim
ÅÅ Kim, you really should 😀 This was A delicious burger 😀