De siste par ukene har vært tøffe, jeg mistet ei god venninne og måtte ta meg en pause fra det aller meste som skjedde i livet mitt. Hun var veldig viktig for meg og for bloggen, derfor så ønsker jeg å ha et innlegg dedikert til henne.
Dere har kanskje lagt merke til at jeg i en periode lagde mye kjøttboller? Da satt hun her, min venninne. Hun satt ved kjøkkenbordet da jeg var panisk og løp mellom kjøkken og balkong. «Rekker vi det her? Rekker jeg å fotografere før alt lyset forsvinner?» Jada, svarte hun. «Bare sørg for å gi meg en feit porsjon med kjøttboller. Jeg vil ha et helt lass.» Og sånn ble det. Hun fikk mange kjøttboller, og jeg fikk fine bilder og skryt. Vi hadde flere slike ettermiddager ved kjøkkenbordet, hun og jeg, det synes jeg er veldig fint å tenke på. Dagens oppskrift er en dessert jeg har laget spesielt til henne, den er fargerik og veldig god (anbefales på det varmeste!).
Bringebær, krem og sukker i kombinasjon med hverandre gir en deilig dessert du kan servere når du venter gjester i sommer, til 17. mai eller andre festlige anledninger. Det går ganske kjapt å sette sammen denne desserten, og den smaker himmelsk.
Susanne’s bringebær brûlée:
Antall: 6 personer
Tid: 20-30 minutter
Tips: Prøv å mikse bringebær med jordbær, bjørnebær og evt. andre bær. Snart kommer de saftige norske bærene i butikken.
– 800 gram bringebær
– 2-3 dl økologisk kremfløte
– 1-2 ss hvitt sukker
– 50 gram demerarasukker
– frisk mynte
Aller først; har du ingen brenner (de man bruker til Créme Brûlée) så kan du lage karamell som du knuser og strør over. Jeg fant ikke brenneren min og laget da karamell istedet. Karamell lager du ved å strø sukker på et bakepapir og la dette smelte i ovnen på 200 grader. Når sukkeret er smeltet må det avkjøles før du knuser det.
Pisk fløte til krem, underveis skal du ha i litt og litt av det hvite sukkeret. Når kremen er stivnet skal du forsiktig røre inn bringebærne (pass på å ikke piske kremen for lenge, da kan du ende opp med smør). Ha alt over på et serveringsfat og strø over demerarasukker før du til slutt smelter sukkeret med en brenner.
Sett fatet med desserten til avkjøling på et kaldt sted, 10 minutter skal holde. Deretter bør den serveres umiddelbart. Pynt desserten med mynteblader (evt. knust karamell), og la gjestene forsyne seg selv.
0
Bringebær brulee 😀 Ser himmelsk godt ut 😀
Takk, dette smakte! 😀
Dette var en flott dedikasjon til en flott venninne 🙂
<3
Dette så vanvittig godt ut!
Tusen takk, Hanna 😀
Mmmmmm, minner meg om somrene hos bestemor. Hun lagde bringebærkrem som vi hadde i lune, tynne pannekaker…. Barndomsdessert?
Hei Bente.
Takk for at du deler dine assosiasjoner til denne oppskriften, det er veldig hyggelig å høre 😀
Jeg har også mange gode minner med bringebær fra barndommen, slike minner har man med seg resten av livet 😀