Matretter som inneholder ordet «taco» er ikke hyppig spist her i huset, det skal sies, men av og til er «taco» akkurat den maten man trenger. De fleste liker vel «taco» og nachos? Hva er da bedre enn å røre disse to matrettene sammen? Etter en lang dag med grått vær, og lukten av maling overalt fant jeg ut at jeg skulle bytte ut malekosten jeg hadde i hånden med en kjøkkenkniv og lage skikkelig tung, smakfull mat. Denne tacopaien er nesten som en lasagne; lefse, kjøttsaus, lefse, kjøttsaus og revet ost. På toppen har du knasende tortillachips og friske grønnsaker. Åh, det er så godt! I tillegg er det veldig mettende, en perfekt middag nå som det så smått begynner å bli høst. Maten forsvant rimelig kjapt her i dag, og jeg tar det som et tegn på at familien var fornøyd med dagens middag 🙂 Server denne «paien» neste tacofredag, det blir garantert vellykket!
Tacopai med tortillachips:
Antall personer: 4
Tid: 45 minutter
Tips: Bytt ut kjøttet med vegetariske alternativer, Quorn vegetarkjøttdeig er en god erstatning her.
– 2-3 ss stekeolje
– 1 løk
– 3 hvitløksfedd
– 400 gram økologisk kjøttdeig
– 1 pose tacokrydder (eller 4-5 ss hjemmelaget tacokrydder)
– 400 gram knuste tomater
– 2 dl vann
– 1 boks grytebønner
– 3 tacolefser
– 100-200 gram revet ost
– ønsket mengde salt og pepper
Tilbehør:
– 1 boks mais
– 1 avokado
– friske cherrytomater
– lettrømme
– isbergsalat
Forvarm oven på 180 grader.
Finhakk løk og hvitløk før du steker løken i en panne med 2-3 ss stekeolje (jeg brukte chiliolje). Når løken er blank skal du tilsette kjøttdeig og tacokrydder. Stek kjøttet til det er gjennomstekt før du har i tomater, grytebønner og vann. Sausen skal koke i noen minutter.
Smør en ildfast form med litt olje. Tacopaien skal du sette sammen som du gjør med en lasagne. Legg en av tacolefsene i bunnen av den ildfaste formen. Fyll på ca. halvparten av kjøttet, legg en tacolefse over kjøttet igjen. Fyll på med kjøtt en gang til, men sørg for å ikke få med så mye væske. Strø over litt ost og mais og avslutt med den tredje tacolefsen. Øs over resten av sausen og sett formen inn i ovnen. Paien skal steke i ca. 10-15 minutter.
Ta ut den ildfaste formen og strø over tortillachips og revet ost. Sett formen inn i ovnen en gang til. Når chipsen er crispy og osten smeltet så er paien ferdig. Tilsett friske tomater, mais, avokado og rømme helt til slutt.
Server paien med en frisk salat ved siden av 🙂
3
Å ja, det her blir bra, ja. En slags tacolasagne.
Det er veldig likt lasagne, ja 😀 Jeg synes at dette er en morsom måte å variere hverdagsmiddagene på 😀