Nå snør det skikkelig, og det synes jeg er flott. Jeg og min søster har stort sett bare holdt oss hjemme disse to dagene, og det har vært så fint. Det er godt å ha noen dager hvor man rett og slett ikke trenger å være noe sted. Vi bestemte oss for å lage tomatsuppe til middag i dag, og jeg lagde den med en liten vri: bakt hvitløk.
Bakt hvitløk er søtlig, godt, og enkelt å lage. Det er ikke ofte jeg baker hvitløk, men dette er noe jeg faktisk burde gjøre mer. Det er virkelig godt! Sammen med frisk basilikum er dette en suppe man kan kose seg med når uværet herjer som verst, og det gjør det jo nå (så da er det bare å sette i gang med å lage suppe) 🙂
Tomatsuppe med bakt hvitløk og urter:
Antall personer: 4
Tid: 45 minutter
Tips: Du trenger ikke å bake hvitløk om du ikke ønsker det, da steker du bare noen hvitløksfedd sammen med den vanlige løken.
– 1 hel hvitløk
– 1 ss olivenolje
– 1 ss smør eller rapsolje
– 1 gul løk
– 1 kg plommetomater
– 1 boks hakkede tomater
– 7 dl grønnsaks- eller kyllingkraft
– ønsket mengde salt og pepper
– 1/2 potte basilikum
– balsamicoeddik (kan sløyfes)
– olivenolje (kan sløyfes)
Forvarm stekeovnen på 200 grader. Sett frem et stykke aluminiumsfolie og skjær av toppen av hvitløkshodet. Drypp over olivenoljen og pakk alt sammen inn i folien. Du trenger ikke å skrelle hvitløken på forhånd, det er lett å klemme ut løkene når de er ferdig bakt. Bak løken i 20 minutter, og la den kjøle seg ned mens du lager suppen.
Kutt opp løk og tomater. Stek løken på lav varme i 10 minutter og tilsett de oppkuttede tomatene – stek grønnsakene i 5 minutter til. Skru opp varmen til middels og ha i hakkede tomater og grønnsakskraft.
La suppen småkoke i ca. 30 minutter. Underveis kan du tilsette den bakte hvitløken og smake til med salt og pepper.
Når suppen er ferdigkokt så skal du ta den av platen, ha i basilikum og kjøre den glatt med en stavmikser. Det er viktig at basilikumen ikke koker, da mister den sin gode smak.
Server suppen med noen dråper balsamicoeddik, olivenolje og litt hvitløksbrød ved siden av.
12
Legg igjen en kommentar