Nå er det ikke lenge igjen til påske, og her gleder vi oss til å dra på ferie. Jeg jobber en del for tiden, så derfor har jeg laget jeg diverse supper til middag hver dag i det siste (suppe er veldig praktisk å tilberede når man ikke har så mye tid til matlaging).
En god suppe er ikke vanskelig å lage, og det trenger heller ikke å ta så lang tid. Jeg liker denne suppen fordi den er så enkel. Jeg bruker ketsjup som smaksforsterker her istedet for grønnsaker og det funker veldig bra.
Tomatsuppe med kjøttboller og urter:
Antall personer: 4
Tid: 30-40 minutter
Tips: Jeg har brukt en del forskjellige tørkede urter i denne oppskriften, men du kan erstatte disse urtene med god gammeldags pizzakrydder dersom du ønsker det. Pizzakrydder inneholder stort sett de samme urtene som jeg har brukt i denne suppen, og smaken blir like god.
– 2 ss stekeolje
– 600 gram økologisk kjøttdeig
– 1 økologisk egg
– 1-2 ts salt og pepper
– 2 ts tørket basilikum
– 2 ts tørket oregano
– 2 ts tørket timian
– 2 bokser hakkede tomater
– 5 dl vann eller grønnsaksbuljong
– 150 gram pasta
– 1 ss ketsjup
– 50-100 gram revet ost
Start med å lage kjøttboller, dette kan du gjøre dagen før om du ønsker det. Ha kjøttdeig, egg, salt og pepper i en arbeidsbolle. Kna kjøttblandingen i noen minutter til den blir fast i konsistensen, så kan du lage kjøttboller som du setter på et bakepapir før de skal stekes.
Stek kjøttbollene raskt i en gryte med stekeolje, «gni» kjøttbollene inn med tørkede urter. Når de er ferdigstekt så kan du ta de ut og legge dem i en bolle eller skål.
Tilsett hakkede tomater, vann eller grønnsaksbuljong og pasta. La suppen småkoke i ca. 20 minutter, ha i kjøttbollene og la det småkoke i 5-10 minutter til. Smak til med salt, pepper, ketsjup og friske urter før du «pynter» suppen med revet ost helt til slutt.
14
Legg igjen en kommentar