I går var jeg så heldig at jeg fant italienske sitroner hos Meny Alna her i Oslo. De italienske sitronene er i en klasse for seg selv, fulle av smak og c-vitaminer. Det er jo nå de er i sesong, og på sitt beste, så derfor bør man slå til når man kan tenker jeg. Bloggen Idéfull har en oppskrift på Limoncello som bør prøves, men her hos meg så får du en smoothie – en god frokost eller lunsj (om du vil) som også er vegansk.
Denne smoothien inneholder banan, mango og ananas i tillegg til sitronsaft, så her er det bare å kose seg mens man tenker på varmere tider. 🙂
Tropisk smoothie med sitroner fra Italia:
Antall: 3-4 smoothies
Tid: 10 minutter
Tips: Prøv denne smoothien sammen med ristede kokosflak eller friske bær, da får smoothien litt mer tekstur enn det den har i utgangspunktet.
– 1 banan
– 150 gram ananas
– 200 gram mango
– saften av en halv sitron
– 3-4 dl mandelmelk
Jeg brukte frosne ingredienser, men du kan også bruke friske om du har en blender som ikke tåler å knuse is. Det er overraskende mange blendere som ikke er villige til å ta på seg den jobben :p
Ha alle ingrediensene utenom sitronsaft i en blender, kjør blenderen til det meste av frukten er knust. Smak til med sitronsaft, litt etter litt. Når du er fornøyd med smaken kan du knuse resten av frukten, spe på med litt vann dersom konsistensen blir for tykk.
6
Legg igjen en kommentar