Jeg vil bare si takk til alle dere som engasjerte dere i innlegget mitt om økologisk kjøtt. Selv om jeg ikke kjenner til alle de flinke matprodusentene vi har her i Norge så betyr ikke det at de ikke finnes, og derfor er det viktig at vi snakker om dem til alle som er interessert. Jeg håper listen kan være til hjelp for dere som ønsker å kjøpe «dyrevennlig» mat nå til jul og i hverdagen ellers, og jeg oppdaterer gjerne listen dersom noen ønsker det.
I dag skulle jeg egentlig lage kakemenn og legge ut oppskriften her på bloggen, men grunnet kraftig forkjølelse så fristet det heller med en stor kopp lakriskakao. Pepperkakedeigen ligger og godtgjør seg i kjøleskapet akkurat nå, så det blir ikke lenge til dere får oppskriften. Jeg gleder meg ihvertfall til å sette tennene i deilige kakemenn i morgen.
Dagens oppskrift inneholder bl.a lakrissirup fra Johan Bulow. Johan Bulow produserer utrolig mye god lakris og du får tak i denne lakrisen flere steder her i Norge. Gutta på Haugen og Steen & Strøm i Oslo er blant stedene som fører disse produktene, anbefaler å ta turen innom dersom du er ute etter god lakris 🙂
Her er ei som hadde lyst på litt sjokolade, men som fikk nøye seg med hundekjeks 🙂
Varm sjokolade med lakrissirup:
Antall: 2 store kopper
Tid: 15 minutter
Tips: Liker du ikke lakris kan du tilsette mynteekstrakt eller vanilje istedet.
– 100 gram mørk kokesjokolade
– 3 ss søt lakrissirup fra Johan Bulow
– 3-4 stjerneanis
– 1 liter økologisk helmelk
Knekk sjokoladen i passende biter. Ha halvparten av melken i en kjele og varm det opp på middels varme. Tilsett sjokoladebitene og la dem smelte under omrøring, deretter har du i lakrissirup og stjerneanis. Tilsett resten av melken og la alt trekke til kakaoen når kokepunktet. Bare pass på at det ikke koker, kokende melk er en vanlig årsak til frustrasjon på kjøkkenet og det er lurt å unngå det.
0
This sounds absolutely delicious! I love hot cocoa and star anise. I have never had them together. Great idea!
What a pretty dog! I’l have to go back and read your article about «pet friendly» food.
My grandmother usually don’t like licorice, but she really enjoyed this drink. Hot chocolate is a must now that I’m sick :p
Lillie is my mothers dog, she is beautiful but very wild, haha. I will have to make some dog snacks for her soon, will post the recipe on the blog and let you know. Do you have a dog?