Indisk mat er noe av det beste jeg kan få! Fyldige, krydrede sauser i massevis og naanbrød har en tendens til å friste meg intenst når varmegradene synker. Jeg kan godt spise indisk mat hele året, men det er noe spesielt ved å lage disse rettene når det er grått og kaldt ute.
Navnet på denne retten er noe misvisende da du ikke finner ekte kylling her, men den er like god som en vanlig butter chicken (om ikke bedre;)). Jeg har erstattet kyllingen med fileter fra Quorn. Filetene smaker ikke mye i seg selv, men krydrer du dem nok så blir de en høydare. Personlig liker jeg aller best naanbrød, men disse du ser på bildet har jeg dessverre ikke laget selv. Jeg var veldig sulten i dag så jeg laget ikke noe spesielt tilbehør utenom ris. Det blir nok mer indisk mat på bloggen utover høsten så da skal jeg fokusere på forskjellige ting i det indiske kjøkken (f.eks endelig lære meg å lage naanbrød).
Vegetarisk butter chicken:
Antall personer: 3
Tid: 40 minutter + 1 times marinering
Tips: Prøv koriander og raita som tilbehør.
– 1 kopp fullkornsris
– 1-2 pakker naanbrød (kanskje du er en av dem som lager dem selv?)
Marinade:
– 600 gram «kyllingfileter» fra Quorn
– 3-4 hvitløksfedd
– 1 ss ingefær
– 3,5 dl gresk yoghurt eller yoghurt naturell
– 1-2 ss solsikkeolje
– 2 ss garam masala
– 1-2 ts gurkemeie
– 1-2 ts chilipulver
– 1 ss sitronsaft
– 1 ts salt
Riv hvitløksfedd og ingefær på et rivjern før du har dem i en bolle. Skjær Quornfiletene i passende biter, legg bitene i bollen og rør dem sammen med hvitløksblandingen. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt og sørg for at alt blander seg godt sammen.
Dekk til bollen med plastfolie, sett den inn i kjøleskapet i minst 1 time. På dette tidspunktet kan du begynne å tenke på å koke risen, bruker du fullkornsris så tar det 30-40 minutter å koke den.
Sett stekeovnen på 230 grader, ha Quornbitene over i en ildfast form og stek dem øverst i ovnen i ca. 7-10 minutter. Underveis kan du starte på smørsausen.
Saus:
– 2 ss smør
– 1 ss kardemommepulver
– 1 ss nellikpulver
– 3 finhakkede hvitløksfedd
– 2-3 ss revet ingefær
– saften av en 1/2 sitron
– 200 gram tomatpuré (ha gjerne i noen friske tomater også dersom du har det liggende)
– 1 ss sukker
– 2-3 ss garam masala
– 2 ts chilipulver (smak deg frem dersom du er usikker på chiliens styrkegrad)
– 1 ss gurkemeie
– 1 ss korianderpulver
– 100 gram smør i biter
– 1,5 dl fløte
– 1,5 dl melk (melken kan erstattes med fløte)
Smelt smør i en stor stekepanne eller gryte. Når smøret er smeltet skal du tilsette kardemomme og nellik (nå skal det komme en herlig duft fra stekepannen!). Stek krydderet i et par minutter før du tilsetter hvitløksfedd og ingefær. Stek under omrøring i et par minutter til.
Tilsett tomatpurè, sukker, sitronsaft, garam masala, chilipulver, gurkemeie og korianderpulver. Rør godt i pannen og la sausen koke i 1-2 minutter eller to. Ha til slutt i bitene med smør og la dem smelte før du tilsetter fløte og evt. melk. Grunnen til at jeg brukte melk var for å få litt ekstra saus, dette er ikke nødvendig å gjøre, men du ser selv hva du har behov for.
Kjør sausen glatt med en stavmikser før du tilsetter «kyllingbitene» og lar det koke i noen minutter til. Til slutt kan du varme opp naanbrødene i stekeovnen.
Server sausen med ris og varme naanbrød med smeltet smør. Det smaker helt himmelsk!
1
Hei, så kult at du hiver deg fatt på kanskje den matkulturen jeg har kjempet mest med, og tro meg jeg har virkelig gått all in, men aldri følt at jeg har knekt koden enda :). Jeg gleder meg til å følge med fremover og håper jeg får noen gode tips.
Hei hei, jeg har nok ikke knekt koden jeg heller men indisk mat er alt for godt til å la ligge 😛 Jeg håper det lille «prosjektet» mitt vil resultere i mye bra mat 😀 Desserter står også høyt på listen min, men der må jeg nok øve mye mer 😛