Jeg laget vegetarlasagne til en kollega på jobb for noen dager siden, og den ble så god at jeg rett og slett bare er nødt til å dele oppskriften her.
Lasagnen jeg laget på søndag er ikke like massiv som den jeg har laget i dag. Dagens lasagne skal spises av flere personer, og så håper jeg på å få litt rester de neste dagene. Dette er en rett som enkelt kan fryses, og den smaker like godt når den tines igjen.
For å få til en «kjøttfull» saus har jeg brukt 2 pakker Meatish som kan kjøpes hos REMA1000. Prisen er ikke så aller verst, det koster kun 29,- per pakke. Andre kjøtterstatninger koster gjerne litt mer. Meatish har en konsistens som er ganske likt kjøtt, selv om det selvfølgelig ikke er helt likt. Uansett, lasagnen ble kjempegod! Det var en glad familie som satt rundt middagsbordet i kveld 🙂
Vegetarlasagne:
Antall personer: 6-8
Tid: 1 time
Tips: Server lasagnen med en enkel salat og godt hvitløksbrød.
– 2 ss olivenolje
– 1 gul løk
– 800 gram meatish kvernet deig
– 2 bokser hakkede tomater (ca. 800 gram)
– 2 ts urtesalt
– 500 gram passata
– 8 lasagneplater
– 1 boks creme fraiche
– 400 gram revet ost
– tørket oregano
– aluminiumsfolie
Forvarm ovnen på 220 grader og smør en stor lasagneform med litt olivenolje før du setter den til side.
Finhakk løken, ha det oppi en gryte sammen med 2 ss olivenolje. Stek i noen minutter til løken er blank. Tilsett begge pakkene med meatish sammen med urtesalt, rør alt godt sammen og la det steke på middels varme til det endrer farge. Tilsett passata og de hakkede tomatene. La sausen putre i ca. 10 minutter.
For å sette sammen lasagnen skal du legge tomatsaus (først), lasagneplater og creme fraiche i 2-3 lag. Strø gjerne litt ost mellom lagene, avslutt med revet ost på toppen.
Pakk lasagneformen inn i aluminiumsfolie, sett den inn i oven og stek i 20 minutter. Etter 20 minutter skal du ta vekk folien og steke lasagnen i 15 minutter til. Følg med på osten og skru ned varmen dersom osten blir brun veldig fort.
Server lasagnen med en enkel salat, ovnsbakte tomater eller hvitløksbrød.
Jeg håper det smaker!
12
Legg igjen en kommentar