Ah, sommer! Nå er det deilig vær ute, og da er det ingenting som smaker bedre enn sjømat i en god kraft. Jeg har lenge forvekslet vongoleskjell med hjerteskjell, og selv om det er mange likheter så er det ikke helt det samme. Vongoleskjell kommer fra Italia, og det brukes gjerne sammen med spaghetti. I dag har jeg derimot valgt å spise dem sammen med en god suppe laget av fennikel, poteter og skalldyrkraft. Suppen/kraften er mild, men du kan tilsette chili eller annet krydder dersom du ønsker det. Jeg brukte persille, sukkererter og gressløkolje som garnityr for å få den perfekte smak. Dette er en fin rett å servere venner en varm sommerdag.
Vongoleskjell i fenikkel- og skalldyrkraft:
Antall personer: 4
Tid: 30 minutter
Tips: Prøv å lage denne retten med blåskjell, hjerteskjell eller mandelskjell.
– 5 dl vann
– 1 kg vongoleskjell
– 2 ss olivenolje
– 1-2 sjalottløk
– 1 stor fennikel
– 3 gule poteter
– 7,5 dl grønnsakskraft
– 1/2 potter persille
– 50 gram sukkererter
– salt og pepper etter ønsket mengde
– evt. chilipulver/hvitløk/urteolje
Ha vongoleskjellene i en bolle med saltvann, og la dem stå og rense seg i ca. 30 minutter. Jo lenger de står, jo bedre er det – men har du ikke tid så er ikke det noe problem heller.
Kok opp 5 dl vann. Ha vongoleskjellene i vannet og kok dem i 5 minutter til alle skjellene har åpnet seg.
Skjær sjalottløk, fennikel og poteter i passende biter. Ha olivenoljen i en ny kjele og tilsett fenikkel og sjalottløk, stek grønnsakene på middels varme i 8 minutter. Deretter tilsetter du poteter, grønnsakskraft og kraften fra vongoleskjellene. Dette skal kokes i 15-20 minutter før du har i persille, salt og pepper.
Kjør suppen glatt i en blender eller med en stavmikser. Smak på suppen og tilsett persille, sukkererter og krydder av eget ønske om du har behov for det. Urteolje er også veldig godt i denne retten.
Server maten med godt brød og masse garnityr.
0
suppen smakte nydelig
Takk, Gustav! Jeg er glad du likte den 🙂